Qui som?

Gràcia amb el Sàhara som una associació sense ànim de lucre que treballem per difondre i sensibilitzar sobre el conflicte del Sàhara Occidental i la vulneració de Drets Humans que pateixen els sahrauís al Districte de Gràcia.

L’associació es constitueix com a Gràcia amb el Sàhara el gener de l’any 2008, formada per la mateixa gent que des de l’any 200 formaven la secció d’ACAPS Gràcia (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí).

Estem federats a ACAPS, la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí, que integra associacions sense ànim de lucre de tot Catalunya que compartim objectius i esforços en favor del Poble Sahrauí (http://www.acaps.cat/).

Gràcia amb el Sàhara vam néixer d’un grup de famílies del barri que van participaven en el projecte de Vacances en Pau i que van crear l’associació, i a dia d’avui algunes encara en continuen formant part.

Com a associació col·laborem en diferents projectes, tant propis com d’ACAPS o del Front Polisari, per tal de donar suport al poble sahrauí. Per altra banda també fem diferents actes i activitats per difondre la causa sahrauí a Gràcia, com cinefòrums, vermuts solidaris, paradetes… I participem de campanyes de recollida per emergències que puguin succeir als camps de refugiats.

Tenim la nostra seu social al centre cultural La Violeta de Gràcia, compartint espai amb diferents entitats culturals del barri. L’equipament està gestionat per la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia, i és la seu dels Geganters de Gràcia, els Trabucaires de Gràcia, el Drac de Gràcia, els Bastoners de Gràcia, els Bastoners de Barcelona, La Vella de Gràcia, La Diabòlica de Gràcia, l’Associació de Veïns Vila de Gràcia, els Amics i amigues de La Violeta, Gràcia amb el Sàhara i l’Esbart Lluís Millet.

Comments are closed