Tarbies

El projecte de Tarbies consisteix en donar suport per a que els infants de 3 a 6 anys puguin tenir un àpat diari. A part d’assolir un objectiu nutricional, permet un descens significatiu de l’absentisme escolar. Per altra banda, s’aporta també un incentiu econòmic a les educadores per afavorir l’escolarització del 100% dels infants i evitar la malnutrició infantil als campaments de refugiats. És un projecte d’ACAPS a Catalunya en el que col·laborem Gràcia amb el Sàhara.
El projecte Tarbies és eficaç per tal de prevenir anèmies, malnutricions i d’altres malalties derivades d’una mala alimentació: ofereix als infants sahrauís una alimentació necessària i adequada per desenvolupar un bon creixement en una edat molt important pel que fa a construir les bases de la seva salut.
Es realitza en col·laboració amb la Mitja Lluna Roja i és va iniciar a l’any 2004. Fins avui ha donat cobertura a quasi bé totes les tarbies de les Daires de les Wilayes de l’Aaiún, Smara, i Dajla (i algunes del Bouchdour i Ausserd).
Des de Gràcia amb el Sàhara recolzem aquest projecte des de l’any 2004, fent l’aportació a la tarbia de Guelta, amb la que estem agermanats. Aproximadament són uns 200 infants censats i matriculats, amb una assistència mitjana durant els darrers cursos de entre el 50 i el 75%. Tenint en compte els 203 dies lectius i un pressupost diari de 0,20 euros/infant, el pressupost anual de la Tarbia es de més de 4.500 euros.
Aquest projecte també ha anat acompanyat per diversos actes de sensibilització i difusió en algunes escoles i instituts del districte (Esc Pau Casals, Esc Patronat Domènech, Esc Sadako, Ins Vila de Gràcia, Esc i Ins La Sedeta, Esc JM Jujol, Esc Reina Violant, Ins Serrat i Bonastre i Esc La Farigola de Vallcarca, l’escola Mare de Déu del Coll), així com també en algunes entitats com els Lluïsos de Gràcia i el Centre Esportiu Claror.

Comments are closed