42 anys de lluita, de resistència pacifica, 42 anys de dignitat

Avui, 27 de febrer, des de Gràcia amb el Sàhara ens sumem al manifest de la Delegació del Front Polisari a Catalunya:

 

42 anys de lluita, de resistència pacifica, 42 anys de dignitat

Avui 27 de febrer commemorem els 42 anys de la proclamació de la RASD,  la República Sahrauí, 42 anys de lluita, 42 anys de pacifica resistència, 42 anys de DIGNITAT de tot un poble.

En un dia tant significatiu pels nostres amics sahrauís, el moviment solidari a Catalunya volem que sàpiguen que els continuarem acompanyant en el camí cap a la seva llibertat i seguirem al seu costat sempre fins a la victòria final, fins a veure’ls en un Sàhara lliure, independent i sobirà tal i com diu la carta de la seva constitució com a nació.

Perquè las seva és una causa justa i legítima volem denunciar

42 anys del Mur de la Vergonya que separa els territoris ocupats pel Marroc dels territoris alliberats controlats per la RASD i divideix el Poble Sahrauí entre l’exili i l’ocupació.

42 anys de violació dels drets humans, constant i permanent per part del Marroc, de judicis a presos polítics, com els d’Gdeim Izik, sense cap garantia de respecte pels seus drets, davant la passivitat i la complicitat de totes les institucions.

42 anys d’espoli dels recursos naturals del Sàhara Occidental, de convenis il·legals amb l’ocupant que li permeten, al govern del Marroc, beneficiar-se il·lícitament d’uns recursos que només pertanyen al Poble Sahrauí.

42 anys de silenci de les institucions internacionals, de mirar cap a una altra costat per part d’Espanya, responsable d’aquesta situació.

 

Perquè AMB 42 ANYS JA N’HI HA PROU,

Instem           a les NNUU que faci complir la legalitat internacional i preservi la seguretat i la dignitat de tota la població sahrauí, que ampliï les funcions de la MINURSO (Missió de les Nacions Unides per al Referèndum del Sàhara Occidental) perquè vetlli pel compliment dels Drets Humans en el Sàhara Occidental i que exigeixi l’immediat  alliberament del tots el presos polítics sahrauís detinguts injustament per les autoritats marroquines.

Exigim           a la UE que no signi cap acord que afecti al Sàhara Occidental sens ek consentiment del Front Polisari i que denuncii tota situació il.legitima pel que fa a l’explotació dels recursos naturals d’un terriotir ocupat, que contribueixi a garantir el compliment efectiu de les diferents resolucions de Nacions Unides sobre el conflicte del Sàhara Occidental, així com les expressades al respecte pel Pla Baker, que ha suposat una proposta factible i justa per solucionar un conflicte que es perllonga des de fa ja massa temps.

Reclamem    al govern espanyol que atorgui estatut diplomàtic als representants del Front Polisari a Espanya, com a únic i legítim representant del Poble Sahrauí, que assumeixi el deute històric amb el poble Sahrauí mitjançant el seu suport a la celebració de l’esmentat referèndum

 

Des dels pobles i ciutats de Catalunya, des de les nostres organitzacions i col·lectius ens reafirmem en el suport i la solidaritat en la lluita per la llibertat i la independència del Poble Sahrauí i fem nostra la seva lluita pacifica i perseverant com a eina per fer arribar a arreu, a la societat civil i a les institucions nacionals i internacionals, la veu de la dignitat i de la justícia, la veu d’un poble amic, la veu del Poble Sahrauí.

Lluitarem al seu costat fins que se’ls reconegui el dret a la pròpia identitat cultural, a decidir sobre els recursos naturals del seu país, avui escandalosament exhaurits pel Marroc, a defensar els seus drets, en definitiva, fins que se’ls reconegui el dret a reclamar la sobirania sobre el seu propi territori i la  seva independència.

#AraTocaSàhara

#SaharaLliure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *